Wat ETEN wij vandaag: Restaurante Chino Qi Lin Ke

Vrijdag, 27.02.2015

Wanneer U Frietje Pinda persoonlijker kent dan weet U wellicht dat een bezoek Aziatische landen niet hoog op de To-Do lijst staat maar daarentegen wordt de keuken en haar smaken meer dan gewaardeerd. Echter is de Spanjaard (in het bijzonder de Sevilliaan) bijzonder eenkennig. Het barst van de eetgelegenheden in Sevilla maar bij velen zijn de menukaarten al eeuwenoud en voorzien van de, voor hier, bekendste tapas. Natuurlijk zijn er enkele restaurants die de tapas enorm hebben opgewaardeerd door presentatie of een ietwat andere bereiding maar Frietje Pinda proeft eigenlijk overal dezelfde smaken. Het is niet zo dat Frietje Pinda dit niet lekker vindt want verser zijn bijvoorbeeld vis, schelp- en schaaldieren niet te krijgen. Elke dag worden deze lekkernijen aangevoerd vanaf de vissersplaats Huelva. Het van puur gras groot geworden (rund)vlees wordt hier in de wind lang gerijpt voor de verkoop. En niet te vergeten het prachtige vlees van het Iberisch varken. Maar waar de Fransen en Italianen hier qua smaak meesterwerkjes van maken wordt de bereiding hier aards en eenvoudig gehouden. Eten zoals het is.

Prachtig maar dit leidt ook tot enige vervlakking. Een Chinees restaurant smaakt niet zoals een authentieke Chinees maar is ‘vertaald’ naar de Spaanse smaak. Overigens is dit niet zo’n goed voorbeeld want in Nederland is dit evenzo afgezien van de authentieke Chinese restaurants op of in omgeving van de Zeedijk in Amsterdam en zoals in Arnhem restaurant Kwong Chow en Wing Kee. Maar in Sevilla een nieuwe buitenlandse (onbekende) keuken vinden of sterker introduceren is een enorm bijzondere klus. Dit terwijl Frietje Pinda zo houdt van authentieke smaken en ingrediënten.

Nu wil het verhaal dat Engel en Frietje Pinda enige dagen verblijd waren met het bezoek van Vincente. Echter wilde het toeval dat Vincente deze dag qua gezondheid de pijp aan Maarten moest geven. Er restte niets anders dan een dagje doorbrengen in bed. Kan helaas gebeuren maar tegen het avonddiner, zo rond 20 uur, kwam Vincente uit bed en gaf duidelijk aanstalten te willen wandelen. Het toeval wilde dat deze wandeling leidde naar de onopvallende Bar Oriental Qi Lin Ke aan Marqués de Pickman. Een snelle blik naar binnen door de spaarzame vensters liet een zeer gedateerd en enigszins donker interieur zien compleet met tafels voorzien van dikke, plastieke maar vooral plakkerige tafelkleden. Voor de rest alleen, zo te zien, smakkende en slurpende Chinezen. Voor Frietje Pinda de ingrediënten voor een authentieke Chinees maar zou dat echt waar kunnen zijn? Hier in het conservatieve en behoudende Sevilla? De proef moest op de som worden genomen en de volgende gerechten zijn inmiddels gepasseerd:

  • Peking eend: een van de graadmeters voor een authentieke Chinees.
  • Kippenvoetjes: niet de welbekende kippenpoten maar de voeten (zonder nagels).
  • Rundermaag met pepers en komkommer.
  • Gekookt buikspek in sojasaus met groenten.
  • Tofu in soja met groenten.
  • Groenten met gezouten varkensvlees.
  • Groenten in bouillon met knoflook.

Van deze gerechten en smaken werden zowel Engel en Frietje Pinda helemaal stil. Echt stil. Dit is het, nee, zo smaakt het zoals het moet smaken. Vandaar dat er geen of weinig locals zitten en voornamelijk maar Chinezen. De smaken zijn voor Sevilla intens, vreemd en evenzo de aankleding van dit restaurant annex eetcafé. Dit stemt de mens geheel intens verzadigd en gelukkig…

Een andere kant van deze bijzondere, smaakvolle ontdekking is ‘strijd’ van Frietje Pinda om aan enig gewichtsvermindering te doen. Dat kan maar door vooral anders en zeker minder te eten. De afgelopen twee jaar elke dag minstens twee warme maaltijden is de inmiddels vergane slanke lijn zeker niet ten goede gekomen.

Het probleem is dat Qi Lin Ke een zeer uitgebreide menukaart heeft. Zoals het hoort, geschreven in het Chinees met in het klein een Spaanse vertaling. Dat wordt een kwelling voor de Foodie geest van Frietje Pinda de komende tijd…



Advertenties

Gepubliceerd door

Frietje Pinda

Maatschappij kritisch en dol op allerlei (eet)weetjes...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s