Wat ETEN wij vandaag?: ITALIAANSE KIP MET ZILVERVLIESRIJST

Woensdag, 16 maart 2016

De lunch is bij Frietje Pinda de grootste en meestal de lekkerste maaltijd van de dag. Gezien de gewichtsvermindering eveneens de grootste maaltijd maar dan een nadruk op extra gezond.

Recept Italiaanse kip met zilvervliesrijst (4 pers., 390 kcal. p.p.)

Een gezond en eenvoudig gerecht wat bovendien zeer smakelijk is. Dit gerecht is zowel in de oven als in een pan te bereiden. Hieronder de bereiding in de pan en bijbehorende ingrediënten:

· 4 stks. kipkarbonades of andere kipdelen
· 300 gr. cherrytomaten
· 200 gr. wilde spinazie
· 1 stks. groene paprika
· 1 stks. witte ui
· 2 stks. ansjovis uit blik
· 4 stks. knoflooktenen
· 1 el. gedroogde oregano
· 1/2 tl. nootmuskaat
· 8 of meer takjes verse tijm
· 2 glas witte wijn
· 1 stks. geconcentreerde tomatenpuree
· 300 gr. zilvervliesrijst
· peper en zout
· olijfolie om in te bakken

Bereiding:
· Snij de vette delen van de kip. Gooi weg of verwerk deze tot een bouillon.
· Zet een pan met 1,5 liter water op en breng aan de kook met een snuf zout.
· Bestrooi ondertussen de kip met flink vers gemalen peper en wat zout.
· Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en leg de kip op de velkant in de pan.
· Braad totdat het vel lichtbruin is. Laat de kip op de velkant liggen.
· Voeg dan de ansjovis toe en daarna de ui (grof gesneden) en knoflook (grof gesneden).
· Voeg dan de cherrytomaten, groene paprika (grof gesneden), oregano en verse tijm toe.
· Vervolgens de witte wijn en de tomatenpuree.
· Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en zet het vuur lager maar het geheel moet blijven stoven.
· Doe de rijst in de pan met kokend water en kook volgens de beschrijving.
· Na tien minuten stoven de wilde spinazie toevoegen met de nootmuskaat. Sluit de pan weer af en laat nog tien minuten stoven.
· Giet de rijst goed af en laat in dezelfde pan met gesloten deksel nog even nastomen.
· Roer de kip en de groenten een keer goed door elkaar en serveer.

image
Italiaanse kip met zilvervliesrijst

Diner:
Idem als gisteren.

Advertenties

Gepubliceerd door

Frietje Pinda

Maatschappij kritisch en dol op allerlei (eet)weetjes...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s