Stand van Zaken

Dinsdag, 19 april 2016

   Naar oud Hollandsch gebruik; maandag is wasdag, woensdag is gehaktdag en vrijdag is visdag. Gebruiken waar Frietje Pinda zich niet aan houdt behalve één dag: Dinsdag is altijd weegdag. Niets meer en wel graag iets minder.

• Was:
   Datum: 15/03/2016
   Lengte: 180 cm.
   Gewicht: 87 kg.

• Is:
   Datum: 19/04/2016
   Lengte: 180 cm.
   Gewicht: 81.2 kg. (vorige week 82 kg.)

• Gewenst:
   Datum: 15/05/2016
   Lengte: 180 cm.
   Gewicht: 77 kg.

   Netto 800 gram minder vergeleken met vorige week. Klinkt vreemd maar Frietje Pinda had niet gedacht dat er iets af zou zijn. Integendeel want de afgelopen week is qua voeding en eten echt niet een verantwoord patroon gevolgd. Gisteren (Maandag) helemaal niet. Engel en Frietje Pinda hadden op een niet te verwachten plek, net iets buiten het centrum, een restaurantje ontdekt (Restaurante Micelas). Namelijk in een traditionele wijk met louter Sevillanen die trouw zijn aan de traditionele Andalusische keuken. Dit restaurantje had geen traditionele maar zeer moderne tapas op de kaart staan. Wat dacht U van Yakisoba con verduras y chipirones, Carpaccio de presa Ibérico, Pulpo sobre crema de patatas y ajo, Tataki de atun con helado de mango, Ensalada queso de cabra y miel, Risotto de setas con pato en ten slotte Tarta de manzana rellenado de crème brulé. Dit was op hoog culinair niveau smullen voor een bescheiden prijsje.

image
Restaurante Micelas Sevilla

   Eenmaal thuis bleek een lieftallige kandidate een bod gedaan te hebben op ons huis in Nederland! Dit dankzij Broodje Kroket en zijn consortium tijdens een potje tennis. Dat moest natuurlijk gevierd worden maar voor Frietje Pinda geen druppel alcohol meer. Dus toen Engel en Madre Politica een fles Cava soldaat aan het maken waren mocht Frietje Pinda, ter compensatie, wat vitamine BK (Burger King – red.) bestellen. Dat hoefde niet twee keer gezegd te worden en iets na 21:00 uur ging de bel. Daar stond de delivery boy, compleet in uniform, met drie zakken vitamine BK (omdat Engel en Madre Politica toch ook iets wilden hebben…). De bestelling van Frietje Pinda was niet minder dan een nieuwe, tijdelijke Angriest Whopper (behoorlijk pittig), Double bacon cheese XXL en Chicken nuggets (9 stks.). Een flinke dosis vitamine BK van totaal 2.295,59 kcal… Dus.

image

   Met al deze zo verkeerde heerlijkheden de ochtend daarna toch 800 gram minder dan de week daarvoor is dan helemaal top! Frietje Pinda gaat vol goede moed en hoop de komende week weer in…

– Frietje Pinda

Gepubliceerd door

Frietje Pinda

Maatschappij kritisch en dol op allerlei (eet)weetjes...

Eén gedachte over “Stand van Zaken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s