Stand van Zaken

Dinsdag, 10 mei 2016

   Na de opgelopen salmonella besmetting van vorige week was er duidelijk een euforische stemming bij Frietje Pinda. Het gewicht min of meer na de salmonella bedroeg op 3 mei jl. 77.2 kg. wat betekende dat Frietje Pinda nog maar 200 grammetjes tot aan zijn streefgewicht van 77 kg. moest.

   Het behaalde gewichtsverlies (voornamelijk door de salmonella) gecombineerd met een sterk verzwakt lichaam plus het bezoek van Tio Har en Tia Het werden de 200 grammetjes zelfs een behoorlijke opgave de afgelopen week. Zo niet onmogelijk aangezien Tio Har en Tia Het evengrote liefhebbers zijn van het gezellig, gezamenlijk, culinair genieten.
   Dus de afgelopen dagen werd de daad bij het woord gevoegd bij de uitdrukking: ‘Geniet met maten!’ Iets wat Frietje Pinda zich niet twee keer liet zeggen met zijn culinaire (levens)maatjes Engel, madre Politica, Tio Har en Tia Het.

image
Geniet met maten...

   Het resultaat van de week ‘Geniet met maten!’:

• Was:
   Datum: 15/03/2016
   Lengte: 180 cm.
   Gewicht: 87 kg.

• Is:
   Datum: 10/05/2016
   Lengte: 180 cm.
   Gewicht: 80.3 kg. (vorige week 77.2 kg.)

• Gewenst:
   Datum: 15/05/2016
   Lengte: 180 cm.
   Gewicht: 77 kg.

   Helemaal teleurstellend is de gewichtstoename niet. Wel bizar dat een toename van bijna drie kilo slechts in zeven dagen bereikt kan worden. Is er dan zo veel verorberd? Dat valt ook reuze mee. Vanwege het bezoek is er tijdens het ontbijt geen kwark met muesli en fruit genuttigd maar een pistolet met verschrikkelijk, goede Hollandsche belegen kaas (meegenomen door Tio Har en Tia Het) met komkommer en alfalfa. Okay, okay dit betrof de helft van de pistolet want Frietje Pinda besmeerde de andere helft met Real American Peanutbutter zonder komkommer en alfalfa. Niet de aanbevolen 15 gram pindakaas, zoals vermeld op het etiket maar lekker goed besmeerd.
    De lunch werd de afgelopen week zoals gewoonlijk laat genuttigd, zo tegen een uurtje of drie, maar dan iets ruimer en/of rijker. Bijvoorbeeld in tegenstelling tot de normale lunches of diners gebruikte Frietje Pinda nu wel een nagerecht maar deze werd met de aanwezige tafelgenoten (maten) gedeeld. De afgelopen week werd ook, anders dan gewoonlijk, gesnoept van patat frites maar zonder mayonaise. Wel waren de verse salades ruim vertegenwoordigd en goed gegeten door Frietje Pinda. ’s Avonds werd niets meer genuttigd behalve een stuk fruit. Dus zo ontzettend veel of ongezond of anders is er niet door Frietje Pinda gegeten. Wat helemaal niet meer gedaan wordt is het drinken van alcoholische versnapperingen. Reeds ruim vier weken geen druppel meer. Alleen de alcohol zou per dag zo’n 600 kcal. schelen in de calorie inname. U wordt aangeraden hier geen bereking op los te laten hoeveel alcoholische versnaperingen dit betreft. Het antwoord ligt voorhanden: TE VEEL!

image
Calorieën...

   Resumerend is het dus enigszins vreemd dat gezien bovenstaande er een gewichtstoename is bereikt van bijna drie kg. in slecht een week. Maar goed, Frietje Pinda houdt zich niet voor de gek en beseft dat elk pondje door het mondje gaat. Laat Frietje Pinda nou net geen mondJE hebben maar een grote waar een eekhoorn jaloers op zou zijn.

image
Eekhoorn etend...

– Frietje Pinda

Advertenties

Gepubliceerd door

Frietje Pinda

Maatschappij kritisch en dol op allerlei (eet)weetjes...

2 gedachten over “Stand van Zaken”

    1. Frietje Pinda durft pas volgende week dinsdag (=weegdag) op de weegschaal te staan maar heeft genoten van het verrassende familiebezoek uit Ermelo en de daarmee gepaarde heerlijke dineetjes!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s