Wat WETEN wij vandaag?: AFSCHRIKKENDE PLAATJES OP VOEDING

Zondag, 22 mei 2016

   Aanstaande dinsdag is weer weegdag maar Frietje Pinda heeft de neiging om dit keer over te slaan. De nieuw aangeschafte t-shirts, in maat S, toen de 77 kg. (eindelijk) was bereikt, beginnen kenmerken van een veel te hete was te vertonen. Gekrompen dus of de lichaamsomvang is weer toegenomen. Verschrikkelijk, minder, teleurstellend gevoel dus. Het vreemde is dat tijdens het veroberen van de heerlijke etentjes, de vele calorieën juist voor een enorm gevoel van tevredenheid en blijdschap zorgen. Een gevoel van extreem geluk wat zijn of haar weerga niet kent. Dit integenstelling tot de dag erna wanneer Frietje Pinda wakker wordt met een enorm schuldgevoel (soort van eetkater) en gelijk aan de kleding voelend dat door de vele heerlijke hapjes de nieuw aangeschafte kleding niet meer past. Dat al na twee weken tijd na de 77 kg. en waar nog steeds geen druppel alcohol wordt of werd genuttigd terwijl er niet meer wordt gegeten dan in de Bourgondische periode daarvoor (incl. een ruime mate van alcohol).

   Wat ook niet helpt zijn de opmerkingen van Engel en Madre Politica over de gewichtstoename van Frietje Pinda. Graag worden hier door beiden te pas en te onpas gemeende ‘grappen’ over gemaakt. Frietje Pinda vindt hier enige troost dat dit hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met een volledig verkeerd zelfbeeld van Engel en Madre Politica. Voorzichtig uitgedrukt en om verder niemand tegen het hoofd te stoten is waarschijnlijk het verkeerde beeld, zelf met vrouwenmaatje 36 rond te lopen en iedere vrouw die echt maatje 36 heeft, direct te bestempelen als anorexiapatiënt. Tja… Self esteem…

   Zo ook hieronder een als grap ontvangen afbeelding met de boodschap of Frietje Pinda misschien een nieuwe carrière tegemoet kan zien als waarschuwing op caloriehoudende voedselwaren. Niet grappig of eigenlijk misschien toch wel maar sterkt Frietje Pinda harder in zijn strijd.

image
Afbeeldingen als waarschuwing op voedsel...

– Frietje Pinda

Advertenties

Gepubliceerd door

Frietje Pinda

Maatschappij kritisch en dol op allerlei (eet)weetjes...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s